Over ons

Wie en wat is de Yoni Tempel?

Wij zijn Zoa Moeniralam en Merel van Haastert, hoedsters van de Yoni Tempel. Wij geven vrouwen keer op keer de ervaring van oprechte verbintenis. Wij geven elkaar een veilige plek om te Zijn. Een veilige plek om het oude te laten en het nieuwe aan te gaan. Wij zijn de spiegels en hoeden de heilige ruimte. Iedere vrouw neemt de stappen voor zichzelf. Wij eren soevereiniteit en autonomie. Wij eren Vrouwenkracht.

foto: Naomi Felesita

Het vinden van een diepe, oprechte verbinding met jezelf en anderen kan in onze huidige wereld voelen als een uitdaging. Er is veel afleiding en ruis. We beseffen ons dat we de oprechte aanwezigheid van iemand nodig hebben of dat we voorbij de oppervlakkige contacten willen. Wij weten namelijk dat een diepe en oprechte verbinding ons leven verrijkt. Vaak kunnen we daar ondersteuning bij gebruiken om ons leven en verbinding met onszelf te hervinden en verdiepen. Daar is de Yoni Tempel voor. Een sacred space voor iedere vrouw die daarvoor open staat voor haar ware essentie en de roep voelt om haar te uiten.

Over Zoa

Foto gemaakt door Wim Barzily

Ongeacht het weer buiten, wordt je helemaal warm van binnen wanneer je in het paleis van de Vrouwencirkels stapt. Zoa die een warm hart draagt naar iedereen die binnenloopt laat je onmiddellijk op je gemak voelen.
De muren en accessoires die deze tempel kleuren dragen ook bij aan de warmte van dit paleis. De ruimte wordt gevoed door de krachtige vrouwen bijeen voor de cirkels, net zoals de vrouwen worden gevoed door de ruimte.

Soms is het stil en soms hoor je de kracht van de lach van Zoa die met haar ziel al dansend de kamer vult met haar voedende vrouwelijke kracht. Haar ogen zien de pijn die de vrouwen dragen en haar hart laat ze er gewoon zijn. Precies zo, zoals het er op dat moment zich aandient.

Dat is de kracht van Zoa, haar aanwezigheid. Ze laat iedereen zijn zoals ze zijn. Niets hoeft anders, niets moet. Vrouwen mogen aanwezig zijn in al hun glorie en kracht. En als een vrouw even haar kracht niet kan vinden, spiegelt Zoa die duidelijk terug. We komen samen in de vrouwencirkels niet om een kracht te krijgen, maar om herinnerd te worden aan  onze innerlijke vrouwelijke krachten. Soms verscholen, maar altijd beschikbaar.

Notitie maart 2022: De komende maanden zal Zoa zich richten op haar zwangerschap en daarna tweede kindje. In die periode zet Merel de cirkels voort.

Over Merel

Foto door Mees van Haastert

Merel, zij is Bodacious en ongehinderd door conventies en regels. Deze stralende sensuele seksuele vrouw, Crone, die volop aanwezig is in zichzelf en in de wereld, ziet deze manier van leven als de enige.

Met haar openheid en onderzoekende blik leeft ze haar leven. Laag voor laag pelt ze aandachtig af; mensen, gedragingen, verbanden en verbindingen, wat wel en niet werkt. Niets wordt verhuld door Merel, alles zichtbaar.

Zij staat in haar volle glorie, óók haar schaduwkanten mag je zien. Zij ontwaakt steeds verder en belandt in diepere lagen waarin ze ziet dat alles wat ze wil zijn en wat zij is, in haar aanwezig is.
Deze Wise Woman met haar voeten stevig in de grond, voelt zich begeleidt en dankbaar. Ze nodigt uit wat mag ontstaan. Met elke stap wordt ze de vrouw waar ze altijd van gedroomd heeft, vol vrouwelijke kracht en eeuwenoude wijsheid.

Merel draagt als hoedster van de Yoni Tempel het gedachtegoed uit dat een ieder het totale en volste recht heeft te zijn wie zij/hij/zij wil zijn én wie zij/hij/zij is. Zij spiegelt met haar liefde voor Divine Feminine deze kracht voor andere Vrouwen én de wereld. Ze brengt het in een wereld, die een flinke trap onder de kont nodig heeft, want mijn hemel wat heeft die dat nodig.

De Nieuwe Wereld Begint Hier

Wij zijn te volgen op Telegram: t.me/yonitempel

Notitie: De cirkels van de Yoni Tempel zijn inclusief. Alle perspectieven zijn welkom behalve perspectieven die uitsluiten. Wij staan voor Veiligheid, Verbinding en Liefde. Voor een wereld waarin een ieder welkom is. Wij vragen voor de toegang van onze cirkels niet naar bewijzen van vaccinatie, test of herstelmeldingen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren